zugoly, aszály, gomoly, rejtély, Visszajavítottam, de rossz magyarázatot írtam: az "egyel" ige, az "eggyel" viszont ragozott számnév, nem ragozott főnév. Olyan, hogy irígy, nincsen. széjjel, -nagytibi üzen, ? oly, hajt,

paszuly, sávoly, Furcsának tűnhet némelyik, de ez azért van, mert néhány gyakori elírás esetén a hibás alak nagyobb mértékben elterjedt (tehát sosem szabad a keresőoldal találatszámára bízni magunkat).

ujjong, rostély, Gyakori hiba a gy megkettőzése, talán az egyik leggyakrabban elkövetett. kesely, Mivel pedig a részecskefizika mai állása szerint a mi univerzumunk bizonyosan nem az elsõ típusba tartozik, esetleg érdemes lenne próbaképpen úgy tenni, mintha a másodikba tartozna.

akadály,

engedély, kétely, Inkább a temérdek elmélet helyett a problémás szavak helyes írásmódját kéne nyelvtanórán oktatni. Az evvel, avval tudtommal helyes. A helyes alak az irigy.

moly, harkály, -- köpte a szavakat szellemi vezetőnk, és nekem úgy tűnt, zaklatott tekintete rajtam valahogy hosszabb ideig pihen meg, mint a többieken. csermely, pálya, fajsúly, gombok alatti dobozból kattintással beilleszthető. persely, 3.0, A lap utolsó módosítása: 2014. április 15., 06:52.

vályú, óhaj, folyton, homály, Tony64 2006. november 9., 14:03 (CET)[válasz], Olyan, hogy irígy, nincsen. Amikor az egyetemen büszkén beadtam elsõ zárthelyi dolgozatomat (egyszerűen tudtam, hogy jól sikerült a dolog: Nietzschérõl olyan gondolatokat vetettem papírra, amelyek akár több évtizedre meghatározhatták volna az egzisztencializmus kutatásának fõ csapásirányát :)), még nem sejtettem, mi vár rám. Visszajavítottam, de rossz magyarázatot írtam: az "egyel" ige, az "eggyel" viszont ragozott számnév, nem ragozott főnév. Hogyan írjuk helyesen: eggyel több vagy egyel több? csobolyó, A magyar helyesírás szabályai szerint így írjuk helyesen ezt a szót: eggyel több.

Stilisztikai útmutató Stilisztikai útmutató (fikció), Semleges nézőpont Fordítási útmutató Hivatkozz és fogalmazz pontosan!

újság, gerely,

muszáj, amolyan, HELYES: HELYTELEN: abszolút: abszolut, abszolutt, abszolut: abszolút, abszolúte: abszolut, abszolute: add ide nekem: add oda nekem: addig, eddig: adig, edig hajsza, mindjárt, fejlődik, Ezen a lapon gyűjtjük a legidegesítőbb/leggyakoribb hej… hej… helyesírási hibákat. golyó, messzely, Gyakori hiba – főleg hivatalos szövegekben – a vessző használata a mondat állítmánya előtt, amikor indokolatlan, ugyanis nincs utána kötőszó. „Mindig gondjaim voltak a helyesírással.

kályha, cserje, házhely, erkély, estély, pendely, Errõl beszéltem.). kastély,

Két gy-t ejtünk, ha azt mondjuk: egyet, egyes, együtt, egyezik, írásban mégis minden esetben rövid marad a gy. helyes, karabély, Összefoglaló stílus, Ahol kérdezhetszGyakori elírások listájaIdegen írásrendszerű nevek átírásaEltérések az OH-tól. táj, király, veszély, súlyos, 2006. október 1., 12:33 (CEST)[válasz], Vettem a bátorságot, és bővítettem a számokat tartalmazó listát, ugyanis szerintem jobb, ha oda van írva, hogy melyik mit akar jelenteni, így egyértelműbb.

Ezen a lapon mint abszolút és minden mást kizáróan helyesnek van fetüntetve az eggyel és az egyelőre.

topoly, Van, hogy a mássalhangzók mennyiségi változásait egyszerűen nem jelöljük. misibacsi 2006. november 7., 08:21 (CET)[válasz], Nemrég valaki átjavította az "eggyel"-t "egyel"-re. zsöllye. Lásd még: Kategória:Átirányítások hibás névről. Nemrég valaki átjavította az "eggyel"-t "egyel"-re. tökély, Igen kényelmetlenül éreztem magam, annyit mondhatok. Hogyan írjuk helyesen: batthyánys vagy batthyányis?

Akkoriban kezdhetett megvilágosodni bennem, hogy a világ talán mégsem az a racionális hely, amelynek születésem elõtt kétségtelenül látszania kellett.